گیاهان دارویی

طرز تهیه سرکه انگبین

سرکه انگبین نعنایی

طرز تهیه سرکه انگبین (سرکنگبین)

طرز تهیه سرکه انگبین بدینگونه است که از ترکیب ۲ واحد عسل + ۲ واحد عرق نعنا + ۱ واحد سرکه انگور یا سیب طبیعی تولید می شود.

۲ واحد عرق نعناع + ۱ واحد سرکه انگور یا سیب طبیعی را در ظرفی ریخته و بگذارید کمی داغ شود یا به جوش آید تا سرکه و نعناع خوب ممزوج و مخلوط شود پس از ولرم شدن ۲ واحد عسل اظافه کنید و مجدداً خوب هم بزنید تا قوام یک نواختی به دست آید.

لازم به ذکر است که منظور از واحد پیمانه است مثلاً هر واحد یک کیلوگرم یا یک لیوان در نظر بگیرید.

نکته:در نسخه برخی دیگر از اساتید در مورد طرز تهیه سرکه انگبین اندک تفاوتهایی دیده می شود که حاصل جمع نظرات این است که اگر فردی سرد مزاج بود یا در هوای بسیار سرد بخواهد سرکه انگبین را مصرف کند باید به میزان عسل آن بیافزاید یا از سرکه ان کم کند به نسبت طبع و مزاج خود.

 

طریقه مصرف:

بسته به ذائقه خود مثلا یک سوّم یا یک چهارم لیوان سرکه انگبین و به بقیه لیوان آب اضافه کرده و میل کنید که دستور کلی مصرف روزانه آن یک لیوان می باشد و در برخی افراد و بیماری ها بیشتر هم مصرف می شود.

خواص و کاربردها:

سرکه انگبین متعادل کننده اخلاط اربعه است وطبق نظر حکما بهترین دارویی است که اخلاط اربعه بدن را تنظیم و متعادل کند.

سرکه ضد دم و صفرا می باشد و عسل ضد بلغم و سودا و عرق نعناع رابط آن و خون ساز می باشد و به دلیل همین در درمان بسیاری از بیماری ها ذکر گردیده است.

لازم به ذکر است که سرکه انگبین انواع متفاوتی دارد مثلاً برای برخی بیماری های کبد به جای عرق نعناع از عرق کاسنی استفاده می شود و مثلا برای شستشوی مغز یک معتاد به جای عرق نعناع از عرق اسطخدوس استفاده می شود که جاروگر مغز است.

برخی کاربردهای درمانی سرکه انگبین:

رفع خارش پوست بدن، اگزما سودایی و صفرایی، دیابت سرد، فشار خون گرم، سنگ کیسه صفرا، سنگ کلیه، سوزش مجاری ادراری، رفع انسداد عروق قلبی، میخچه، پوسته سر، موخوره، سردردهای میگرنی و سودایی و صفراوی، دفع پروتئین کلیه، کبد چرب، کلسترول بالا، خواب نامنظم، کم بودن اشتها، پسوریازیس، لکه های قهوه ای روی پوست، کبودی و سیاهی دور چشم، آرتروز صفرایی، واریس، واریکوسل و…

🔸نکات مهم

سکنجبین با سرکه انگبین دارای تفاوت هایی از این جهت است که سکنجیبن را با استفاده از شکر و سرکه غیر طبیعی تولید می کنند که خواص درمانی این شربت شفابخش را ندارد.
در مصرف سرکه انگبین زیاده روی نکنید.
پس از هر سه هفته استفاده از این ماده به مدت یک هفته مصرف را قطع و در صورت تمایل مجدد شروع به مصرف کنید.
پس از تهیه شربت را در یخچال نگهداری و به مدت سه هفته مصرف کنید.
مضر برای افراد سرماخورده، دچار زخم معده و ناراحتی و ضعف معده و افرادی که مشکلات ریوی و تنگی نفس شدید دارند.

🔴 برخی فواید سرکه انگبین

✅کاهش دهنده‌ی چربی خون

✅بازکننده عروق و ضد انسداد

✅مفید برای کبد و بیماری های کبدی از جمله کبد چرب

✅تحلیل برنده  سنگ کیسه صفرا

✅سرکه انگبین در درمان نفخ معده موثر است

✅مفید در درمان مشکلات گوارشی

✅مفید برای رفع عطش در فصل گرم

✅مفید برای افراد صفراوی مزاج

✅مفید برای افراد سودایی مزاج

✅مفید برای افراد دموی مزاج

✅در صورت کم کردن مقدار سرکه مفید برای افراد بلغمی مزاج

✅سرکه انگبین کم رنگ کننده و از بین برنده ی لکه های پوستی میباشد.

✅تصفیه کننده  خون

✅انرژی زا

✅ کمک به سوخت وساز بدن

✅تقویت کننده ی هوش و حافظه

✅درمان کننده ی بسیاری از بیماری ها

✅روشن کننده ی رنگ پوست در افراد سودایی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *