گیاهان دارویی, مفرده

اسامی ترکی و فارسی گیاهان

.
بخش دوّم از اسامی 150 گیاه به ترکی و فارسی:
تنظیم کننده: شرکت الماس طبیعت
ممکن است که گیاهان، در مناطق مختلف آذربایجان، اسامی دیگری را دارا باشند. ما بخش دوم از اسامی ترکی و فارسی گیاهان را تقدیم میکنیم. امیدواریم که سودمند باشد.

اسامی ترکی و فارسی گیاهان:

51-جین جیلن (جین جیلم): علف جوجه.
52- جه‌یَن:جگن (به گیاهانی مانند مورقوز، یاغی اوتو و… که در مرداب‌ها میرویند، جگن گویند)
53-جین قارپیزی، داغ قاریزی: هندوانه ابوجهل.
54-چاتلانقوش، آغ ساقیزی، پیرآغاجی: بنه
55- چاققیرتیکانی: گل گندم چمنزار.
56-چالی، چای تیکانی، آغ تیکان: سنجد تلخ.
57-چای آلاغی، مرزه، قارا قینیق، مرجان کؤشک: مرزنگوش.
58-چای دویوسو (آش دویوسو): برنج گرده، برنج چلیپا.
59-چاییر، آیریق اوتو، مورقوز: مَرغ.
60-چوبان یاستیغی: کلاه میرحسن.
61-چیترتدیق، کاسنی: کاسنی.
62-خانم ساللاندی، قیرمیزی پاچا، قاراگؤز، خوروز گولو؛ تاج خروس.
63-ختمی گولو، کالاچکا، توفنگ گولو، بلغم اوتو، وحشی قیزیل گول: گل ختمی.
64-خَشه، خاشا، کوروشنه: اسپرس.
65- داری: ارزن.
66- داش جاباغی، قایا یوسونو، شیبیه: گلسنگ. (گلسنگ نوعی گیاه نیست بلکه موجودی است که از همکاری قارچ و جلبک ایجاد شده است.)
67 -داغ سوغانی: پیاز کوهی.
68- داغ مَرزه‌سی: مرزه کوهی.
69- دامارریجا، بوی یارپاغی: بارهنگ صغیر.
70-دَله‌بنگ، رَزَنه، دره اوتو، بوی‌ اوتو: رازیانه.
71-دلی بات بات، بنگ اوتو، آناشا: بنگدانه.
72-دمیرتیکانی، چوبان داراغی، یاتاغان دمیرتیکانی: خارخاسک.
73-دَوه تیکانی، یانداق، کیرپی اوتو، آغ تیکان: خار شتر
74-دَوه دابانی: گوش خرگوش.
75-دوه دابانی: زیره هرز زراعی
76-دوشان آلماسی، چالقی: شیرخشت.
77-دیل قانادان: شیرپنیر.
78-زیریش، زیرنج، زرنج: زرشک.
79-صاباح­ گؤره‌سن؛ اویارسلام، آبیارسلام.
80-سارماشیق، بیغ‌جیق، پوشَنه: پیچک صحرایی.
81-ساری تیکان: گلرنگ وحشی.
82-ساری گول: نسترن مطعر (زرد)
83-سرچَه اوتو: گندمک، گندم دانه تسبیحی.
84-سوپورگه: سورگوم جارویی.
85-سوتلوجه، سوتلویَن: فرفیون.
86-سووالاق، آرپاجیق سوغانی، تیترک چیچک: موسیر.
87-سؤیود: بید.
88-سؤیود اوتو: هفت بند ایرانی.
89-سهلاب، ثَهلب: ثعلب باتلاقی.
90-سیغیر قویروغو، سیویر قویروغو: گل ماهور، خرگوشک.
91-سیلیف: سوروف.
92-شادانا، چَتَنه، بنگ اوتو: شاهدانه.
93-شاماما: دستنبویه.
94-شَتَره، شاه‌تره، ماهمیز لالاسی: شاه تره.
95-شقّنه، ائششک لالاسی: شقایق وحشی.
96-شلقم: سیب زمینی ترشی.
97-شومو،شومون:اسفناج چهار دانه‌ای.
98-شووَرَن، شیوه‌رَن، ساریلیق اوتو: خاکشیر.
99-شیرین بیی­ان: شیرین بیان.
100-صابون، قویون قولاغی: سیلن، قلیونک.

عکس، مربوط به گیاه «چاققیر تیکانی» میباشد که از جنگلهای آرازباریِ آذربایجان عکسبرداری شده است.

نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *